Beste geteste cv-ketel volgens de Consumentenbond

Elk jaar test de Consumentenbond nieuwe cv-ketels. Dit jaar is er een hele duidelijke winnaar uitgekomen. De beste cv ketel in 2019 is Intergas Xtreme 36 CW5. De ketel won met een totaalcijfer van 7,9. Een andere ketel die ook vorig jaar ook al erg goed scoorde, is de Remeha Tzerra Ace. Met maar liefst een cijfer van 7,7 heeft de ketel een mooie tweede plaatst weten te veroveren. Het is een echte allrounder, omdat deze ketel op vele vlakken sterk naar voren komt. De test van de Consumentenbond bestond uit 32 hr-ketels van bekende merken. Ze weten de energiezuinigheid en hoe snel de ketel warm water levert. En via een consumentenpanel onderzochten ze de betrouwbaarheid en levensduur van de ketels.

De nummer 1: Intergas Xtreme 36 CW5

De Intergas Xtreme 35 CW5 is de nieuwste cv-ketel van Intergas. De ketel komt niet voor niets het beste uit de test. Hij heeft een extreem hoog rendement en gebruikt minder energie, zonder in te leveren op comfort. De Xtreme is een innovatie ketel en zorgt zoor twee gescheiden koperen circuits voor optimale warmteoverdracht. Het touch display met intuitieve bediening maken het helemaal een cv-ketel anno 2019.

Runner-up: Remeha Tzerra Ace

Runner-up voor het totaal cijfer, maar favoriet van de consument. Het internetpanel bestaand uit 6.000 consumenten kreeg de vraag over de betrouwbaarheid en levensduur van de cv-ketel die zij thuis hebben. Hier komt het duidelijk naar voren dat zij een voorkeur hebben voor het merk Remeha. Het merk scoort een 8,5, waanzinnig hoog. De andere factoren, als energiezuinigheid, hoeveelheid en snelheid warm water levering en de prijs-kwaliteit verhouding, zorgen dat het model Tzerra Ace van de cv-ketels van Remeha het beste scoort.

Wat is de beste cv-ketel voor mijn woonsituatie?

De twee belangrijkste factoren om naar te kijken bij de aanschaf van een nieuwe ketel zijn: het gewenste vermogen van verwarming (uitgedrukt in kW) en de warm water levering (CW-waarde). Wat hierin de juiste waarde is verschilt per huishouden en is afhankelijk van je specifieke woonbehoeftes. Andere factoren waar je op kan letten zijn:

  • rendement
  • energiezuinigheid
  • levensduur
  • stilheid
  • formaat 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *