Creatief met raamdecoratie

Ben jij ook op zoek naar mooie, stijlvolle raamdecoratie? Er zijn veel keuzes op gebied van raamdecoratie. Je hebt ze in alle soorten, maten en kleuren. Zo heb je Jaloezieen, plisségordijnen en vouwgordijnen. In dit artikel bespreken we een paar trends van dit jaar.

Warm en aards

Ook dit jaar zien we weer veel warme en aardse tinten. Zo zien we veel bruin, oranje en rood terug in de raamdecoratie. Ook zien we veel gebruik van natuurlijke materialen, zoals houten jaloezieen. Dit geeft je huis een warme, luxe en knusse uitstraling.

Scandinavische trend

Dit jaar zie de Scandinavische trend veel in de huiskamer. Deze trend kenmerkt zich door rustige vormen en warme geel-, oranje- en roodtinten. Een strak rolgordijn of een linnen hanggordijn passen goed binnen deze mooie trend. Jaloezie hout zie je ook veel.

Duurzaam

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, en dus ook op gebied van interieur. Een voorbeeld van duurzame raamdecoratie zijn plissé gordijnen. Deze gordijnen zorgen voor stilstaande lucht waardoor je woning beter geïsoleerd is. In de winter wordt de warmte dus binnen gehouden en in de zomer wordt de warmte buiten gehouden. Dit bespaart op de energiekosten en is goed voor het milieu. Bovendien bestaan er tegenwoordig ook rolgordijnen die voor 100 procent gemaakt zijn van gerecyclede petflessen.

Opvallend

Raamdecoratie mag in 2019 opvallend zijn. Dit jaar mag je helemaal los gaan met felle kleuren, zoals felroze of felgeel. Maak zo van je gordijnen en echte eyecatcher in de woonkamer. Bovendien kun je verschillende kleuren met elkaar combineren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor duo rolgordijnen. Dan heb je twee rolgordijnen in verschillende kleuren of materialen.

Metallic

Op gebied van kleur, gaan we metallic veel zien dit jaar. Ook goed wordt weer veel gebruikt. Je kan deze kleur in je raamdecoratie laten terugkomen door te kiezen voor aluminium jaloezieen. Combineer dit met zilveren en gouden accessoires voor een optimale moderne look.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *