De voordelen van een kast op maat laten maken

Wanneer je aan het verhuizen of aan het herinrichten bent kom je er eigenlijk pas achter hoeveel ruimte een kast in beslag neemt. Door het plaatsen van een kast ben je eigenlijk direct een hele wand aan ruimte kwijt. Daarnaast is het ook nog eens een hele opgave om een kast te vinden die echt bij jouw interieur en wensen aansluit. Vervolgens krijg je nog te maken met het in elkaar zetten… Wat een gedoe allemaal hé? Gelukkig is er een oplossing: een kast op maat laten maken.

Een kast op maat

Met een kast op maat kun je eigenlijk alle kanten op (letterlijk!). Je kunt eigenlijk overal in de woning een kast op maat laten maken, zelfs op de meest lastige plekjes. Het grote voordeel van kasten op maat is eigenlijk dat jij al het zeggenschap hebt, je kan overal over beslissen want de kast wordt geheel naar jouw wensen gemaakt. Van kleur, materiaal, indeling, grootte, breedte: alles is jouw keuze en je hebt daar totale vrijheid in. Ideaal dus als de kasten van IKEA niets voor jou zijn.  Een kast op maat kent vele voordelen. Het grootste voordeel is denk ik wel dat je de kast dus overal kan laten plaatsen en naar eigen wensen kan laten maken. Niets is onmogelijk, denk aan een grote inloop kast of juist een zwevend kastje aan de muur of tegen een schuin lopende muur.

Soorten maat kasten

Wanneer men aan een kast op maat denkt, dan denken mensen vaak eigenlijk alleen aan kledingkasten of een inloopkast. Echter zijn er nog veel meer opties. Om er een paar te noemen kunnen er bijvoorbeeld ook boekenkasten, trapkasten, stellagekasten, wijnkasten, wandenkasten of badkamerkasten op maat worden gemaakt. De opties zijn eindeloos!


De prijzen

Een andere misvatting is dat kasten op maat vele malen duurder zijn dan gewone kasten.
Maar dit is niet altijd het geval. Sommige maatkasten zijn zelfs helemaal niet duurder. Maar wanneer dit wel het geval is dan wegen de voordelen van een kast op maat meestal zwaarder. Ook wordt er voor kasten op maat vaak een beter materiaal gebruikt. Kasten op maat zijn dus ook van betere kwaliteit.

Ben jij ook al zo benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met de specialisten van vloerenraamdecor voor het beste advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *