Door een afkickkliniek van alcoholverslaving af komen

Iedereen in zijn leven heeft wel eens problemen, veel mensen proberen er mee te leven en gaan door. Alleen zijn niet alle problemen zomaar weg en dus kan het zijn dat het een grote invloed op je leven heeft of juist later er weer tegen aan gaat lopen. Hierdoor ontstaan coping mechanismes bij mensen, zoals alcoholverslaving of drugs problemen.

Verslaving

Een verslaving als coping mechanisme is iets wat veel meer gebeurt, ook op andere vlakken dan drugs en alcohol. Kijk maar naar het weg eten van je gevoel, of stress roken al is het vaak dat het destructieve van deze verslavingen pas later schijnbaar wordt. Drugs en Alcohol zijn goederen die snel gevolgen hebben op iemands leven en de personen in de omgeving. Verder is elke verslaving op zijn eigen manier destructief en is er niet een “ergere of minder ergere” maar er zijn zeker verschillen in effecten op personen per verslaving.

Wat te doen

Weinig mensen die met verslaving te maken hebben weten nou echt wat te doen, omdat het soms erg pijnlijk is om mensen te zien waar je van houd, ziet aftakelen. Er is dan ook geen manier om iemand te helpen die niet geholpen wil worden. Om mensen toch de hulp te bieden die ze nodig hebben is het vaak het beste om te kiezen voor een afkickkliniek.

Maar hoe krijg je de persoon in kwestie daar? Uit ervaring is de ideale situatie als de persoon zelf ervoor kiest en met sterke motivatie, dit betekent meestal dat de kans op afkicken de grootste slagingskans heeft. Maar jammer genoeg is dit vaker niet dan wel de situatie, met iets zoals alcoholisme kan het soms al helpen om tot het inzicht te komen dat hij/zij hulp nodig heeft om gewoon een luisterend oor te zijn, boosheid en afwijzing zorgen meestal alleen dat de persoon verder in de put komt te zitten.

Om uiteindelijk uit te komen bij een  afkick proces is er veel tijd nodig maar weet dat het helpen soms al door kleine dingen kan komen, uiteindelijk is het de persoon zelf die naar een afkickkliniek moet komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *