Een nieuwe telefoon? Gebruik deze checklist!

Het moment dat je je oude telefoon in mag ruilen voor een nieuwe is altijd fijn. In veel gevallen heb je je oude telefoon al een paar jaar in gebruik en staat er van alles op. Dat moet je natuurlijk wel goed uitzoeken en bewaren, voordat je alles kwijt bent. Daarnaast zijn er nog andere dingen waar je aan moet denken als je een nieuwe telefoon krijgt. Zie hier op een rijtje wat al die dingen zijn.

Bewaar al je foto’s en video’s

Gelukkig gaat veel tegenwoordig via de Cloud. Het kan echter altijd zo zijn dat er toch foto’s, video’s of geluidsbestanden zijn die niet in de Cloud zijn opgeslagen. In dat geval is het handig om het handmatig online te zetten, of om ze bijvoorbeeld via een kabeltje op je laptop te zetten. Zo weet je zeker dat je niks belangrijks kwijtraakt. Als ze eenmaal weg zijn is het dan ook niet mogelijk om ze nog terug te halen, dus wees hier op tijd bij.

Neem je contacten over

De contacten die in je telefoon staan gaan vaak niet mee over naar je nieuwe telefoon. Die zal je dus handmatig moeten overnemen zodra je de nieuwe telefoon hebt. Een flink karwei, maar je hebt wel mooi de tijd om oude contacten die je niet meer nodig hebt weg te gooien. Het kost dus wel even wat tijd, maar is wel nodig en ook tegelijkertijd handig.

Telefoonhoesjes

Je hebt mogelijk een boel telefoonhoesjes voor je oude telefoon. Je kunt ze weggooien, maar je kan ze ook verkopen of weggeven aan iemand met dezelfde telefoon. Daarnaast heb je weer een nieuw telefoonhoesje nodig voor je nieuwe telefoon. Schaf die aan, zodat je niet per ongeluk schade veroorzaakt aan je splinternieuwe telefoon. Koop daarbij meteen een passende screenprotector zodat ook je scherm geen schade oploopt.

Bewaar je voortgang bij spelletjes

Met sommige spelletjes ben je al een tijd bezig, en het zou zonde zijn als je die voortgang verliest. Vaak is er een optie om je voortgang te bewaren met een account of iets dergelijks. Bekijk even de opties in het spel en zorg ervoor dat je niks onnodig kwijt raakt. Is de optie er niet? Dan is er helaas niks aan te doen, en zal je overnieuw moeten beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *