Geurolie Branden

Naast een mooi interieur en gezellige accessoires is ook geur een belangrijk onderdeel om van een huis een thuis te maken. Vieze luchtjes kunnen het woonplezier dusdanig beïnvloeden. Wil je er zeker van zijn dat je een eigen geur in je huis krijgt en dat vieze luchtjes voorgoed verleden tijd zijn? Denk dan eens aan het branden van een geurolie. Er zijn verschillende geuren te verkrijgen welke je lekker kan opbranden. Doordat er veel keuze is in geuren kan je ook precies de geur kiezen welke bij je past.

Wat is geurolie?

Een geurolie is een olie welke speciaal wordt gemaakt om geur te verspreiden. Geurolie kan verschillende functies hebben, zo kan het gebruikt worden om mee te knutselen, het maken van een lekkere parfum maar ook als een olie om een lekkere geur door een huis te verspreiden. De geurolie kan in huis gebruikt worden in een speciale oliebrander. Een voordeel van het gebruiken van een geurolie is dat je deze vaak kan wisselen. Zo ruikt je huis altijd anders en raak je zelf niet te snel gewend aan een geur. Je blijft dan altijd de geur ruiken.

Hoe kan je een geurolie gebruiken?

Zoals al genoemd kan je de geurolie branden in een geurbrander. Een geuroliebrander heeft vaak bovenop een kommetje. In dit kommetje meng je een paar druppels geurolie met wat water. Onderin de oliebrander kan je een waxinelichtje branden waarna de olie in het kommetje verwarmt. Hierdoor komt de geur uit de olie vrij en zal deze zich gaan verspreiden door je huis. Houd je niet van kaarsjes branden of heb je kleine kinderen in huis waarvoor je de oliebrander te gevaarlijk vindt? De geurolie kan je ook in een verstuiver mixen met wat water. Zo kan je in de kamers ook de geur gaan verstuiven.

Hoe kies je de juiste geur?

Het kiezen van een lekkere geur kan moeilijk zijn. De keuze is reuze, niet alleen zijn er verschillende geuren verkrijgbaar, ook verschillende type olien kunnen worden gekozen. Verschillende merken hebben hiervoor kleine geuroliesets op de markt gebracht. Zo kunnen verschillende geuren geprobeerd worden voordat je een grote versie van de geurolie aanschaft. Daarnaast zijn er ook altijd verschillende seizoensgeuren te verkrijgen. Per seizoen en jaar kunnen deze verschillen. Wil je met de kerst een lekkere warme geur in huis? Dan is het zeker aan te raden om even bij de seizoensgeurolie te kijken. Weet je echt niet wat je moet kiezen en houd je alles graag wat neutraal? Dan zijn de traditionele dennen, rozen, vanille en linnengeuren altijd een goede keuze. Met deze geuren ruikt je huis altijd schoon en fris.

Waar kan je geurolie kopen?

Zowel online als in verschillende winkels is geurolie te koop. Bekende merken welke ook vaak geurkaarsen aanbieden, zoals Bridgewater, is een bekend merk dat veel verschillende geurolie geuren aanbiedt. Daarnaast is ook in reguliere winkels in Nederland, zoals de Xenos, geurolie te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *