Geurverspreider

Huisdieren, ze zijn onze grootste vriend. Ze brengen veel liefde in ons leven en we kunnen altijd op ze vertrouwen. Het is moeilijk om ons leven zonder ze voor te stellen. Ze maken van ons huis een echte thuis. Toch brengen huisdieren vaak nare luchtjes mee. Ze kunnen het niet helpen en we kunnen nog zo veel proberen om de luchtjes te verbergen, het is niet zo simpel om ze zomaar kwijt te raken.

Niet enkel huisdieren zijn verantwoordelijk voor het verspreiden van onaangename geurtjes. Denk maar eens aan vuilniszakken in de zomer, zweetvoeten van een hardwerkende partner of de achtergebleven luiers van onze pasgeborene. De meeste dingen zijn een groot deel van ons leven en dus ook een groot deel van onze thuis. We kunnen nog zo hygiƫnisch zijn als we willen en zo vaak kuisen als menselijk mogelijk is, maar dat houdt het ontstaan van deze vieze luchtjes niet altijd tegen.

Welk alternatief hebben we?

Een geurverspreider als wapen tegen onaangename geuren

Of we nu kampen met onaangename geurtjes in huis of op de werkvloer, een geurverspreiding kan ons verlossing bieden. Er zijn verschillende geurverspreiders waar we uit kunnen kiezen die elk hun eigen unieke geurtjes verspreiden.

Een aangename geur werkt op ons humeur en dus ook op onze gezondheid. Het installeren van een geurverspreider op het werk kan een positief effect hebben op de werksfeer en productiviteit van de werknemers.Want in welke omgeving zullen we het meeste kans hebben om goedgezinde, aangename werknemers aan te treffen? In een propere ruimte die aangenaam ruikt of in een ruimte die zo hard stinkt, dat we ons er niet in kunnen concentreren? Hetzelfde geldt dus ook voor onze thuissituatie, lekkere geurtjes maken van ons en ons gezin, blijere mensen!

Waar moeten we rekening mee houden bij de aanschaf van een geurverspreider

Een geurverspreider plaatsen is niet moeilijk. Er zijn heel wat verschillende modellen op de markt. Er zijn geurverspreiders die we gewoon in het stopcontact moeten pluggen en andere die werken op baterijen zodat we ze gewoon in huis kunnen plaatsen, waar we ook willen. Toch moeten we bij al het gemak en voordelen ook rekening houden met een aantal punten die komen kijken bij de aanschaf van een geurverspreider.

We weten maar al te goed dat smaken verschillen. Over kleuren en geuren valt niet te discussiƫren! Het kiezen van een juiste geur voor je huis of je werkruimte kan een moeilijke opgave worden, want uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen ervan kan genieten. We kunnen dus best de keuze maken in overleg met onze levensgezellen om frustratie te vermijden. Op de werkvloer kunnen we dit al moeilijker ga doen, dan kunnen we beter kiezen voor een geur die niet te sterk is. Een te sterke geur is over het algemeen geen goed idee want die zou er juist voor kunnen zorgen dat we toch weer problemen gaan ervaren om ons te concentreren.

Het mengen van verschillende geuren

De meeste geurverspreiders bezitten de optie om een andere of meerdere andere geuren te verspreiden na een door ons ingestelde tijd. Wanneer we continue dezelfde geur ruiken, worden we daaraan gewoon daarom ruiken we ze na een tijdje niet meer. Afwisselen is dus een goed gedacht om te kunnen blijven genieten van een aangenaam geurtje. We moeten er wel rekening mee houden dat we beter geen geuren mengen die totaal niet bij elkaar passen. Het gebruik van meerdere geurverspreiders in dezelfde kamer is dus niet aangeraden. Het mengen van te veel verschillende geuren kan juist zorgen voor een algemeen onaangename geur.
Bron: www.homewishez.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *