Help! Hoe gedraag ik me in de spa?

Hoewel naar de spa gaan natuurlijk alleen ontspannen hoort te zijn kan dit voor mensen die voor het eerst gaan juist enigszins beangstigend zijn. Met name het blootstellen van jezelf in de spa of tijdens het ondergaan van een behandeling is iets waar mensen veel moeite mee hebben. Laat je bezoek aan de spa hier niet onder lijden. Dan kun je namelijk echt genieten en tot rust komen. Om je te helpen hebben we enkele spa etiketten voor je op een rijtje gezet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Op tijd komen

Het is in de meeste spa’s een ongeschreven regel dat je op tijd komt. Houd je hier ook aan. De behandelingen zijn vaak helemaal volgeboekt. Dit betekent dat als je niet op tijd komt dat jouw behandeling korter zal duren. Daarnaast hebben spa’s vaak erg aangename wachtruimte in veel gevallen kun je zelfs nog even de sauna in voor of na je behandeling. Je bent natuurlijk ook veel minder gestresst als je op tijd komt voor bijvoorbeeld je gezichtsbehandeling of manicure. Je kunt daardoor meer genieten van je behandeling.

Hoeveel kleding laat je aan tijdens een massage?

Eigenlijk is het beste om gewoon helemaal naakt te gaan. Veel mensen weten niet zeker of dit de bedoeling is en laten hun ondergoed misschien aan, maar dit is niet nodig. Je krijgt in veel spa’s een badjas, die je aan kunt trekken als je rondloopt. Bij je massage zal de therapeut je de gelegenheid geven deze uit te doen en onder een handdoek te gaan liggen. Je ligt dus nooit naakt op de tafel. Dit betekent niet dat je tijdens je hele bezoek aan de spa naakt hoeft te zijn. Veel spa’s hebben zwembaden, sauna’s of stoombaden, waar je gedurende je bezoek gebruik van mag maken. Op een badkledingdag hoef je hier dus niet naakt rond te lopen. Informeer wel even wanneer deze dag is om misverstanden te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *