Het voorjaar is eindelijk hier!

Wanneer het voorjaar eraan komt, staan we allemaal klaar om zoveel mogelijk zonnestralen te pakken en te genieten van het buiten zijn. Natuurlijk moeten we niet vergeten dat het creatief bezig zijn ook een aanrader is. Met de zonnestralen zijn we wellicht al meteen eens stuk creatiever. Gelukkig zijn er in het voorjaar een heleboel ideeën op het gebied van knutselen. De dieren die worden geboren, zoals schapen en koeien, maar natuurlijk ook de bloemen die nu hun intrede doen en de zonnestralen die we weer kunnen voelen. Je leest hier allemaal creatieve tips om het voorjaar mee te beginnen!

Koetjes en kalfjes

Allereerst zijn het de lammetjes en kalfjes die opvallen en die we op een leuke manier kunnen namaken. Wat je nodig hebt? Voor het kalfje begin je het beste met een klein doosje, zoals een theedoosje dat hiervoor prima geschikt is. Hiermee start je. Verder heb je nog wit papier, lijm en een schaar nodig. Veel hoef je er dus niet voor in huis te hebben! Hierna kan je al beginnen, want je begint met het doosje beplakken met wit papier. Hierna kunnen de pootjes geknipt worden uit het papier, en qua lengte is het maar net hoe jij het wil hebben. Doe ze echter niet te lang, want dan zal de koe niet blijven staan.

Als je deze hebt uitgeknipt, kun je verder gaan met het hoofd door deze te gaan knippen. Zodra je alles hebt geknipt en het doosje voorzien is van wit papier, kan het kleuren beginnen. Een koe is niet af zonder zijn vlekken, dus een zwarte stift is hiervoor nog benodigd. Teken de vlekken op zijn lichaam en vergeet natuurlijk de poten niet. Tot slot is het handig de koe helemaal af te maken dankzij de staart, die ook uit papier geknipt kan worden. Koeien hebben aan het eind van hun staart meer losse haren, dus aan het eind het papier wat inknippen is een aanrader. Overigens is het aan jou de keus of je gaat voor een mannetje of vrouwtje, want een vrouwtje heeft natuurlijk nog een uier!

Lammetjes

Het tweede idee is het namaken van een lammetje/schaapje. Om het wol zo echt mogelijk na te maken, is het goed hiervoor watten te gebruiken. Verder heb je wit en bruin papier nodig, maar natuurlijk ook een schaar en lijm. Vergeet ook de stift niet, voor het tekenen van de ogen bijvoorbeeld. Tot slot is een wc rolletje ook handig, omdat deze in het midden komt en het lammetje ook wat breder maakt zodat het geen platte wordt. Knip vervolgens voor beide kanten een stuk wit papier dat golvend is aan alle kanten, zoals bij wol ook het geval is. Aan beide kanten van de rol plak je vervolgens het witte papier. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je de watten gaan plakken. Je kunt deze nog wat meer uitpluizen zodat je echt dat idee van wol hebt en het schaapje er ook echt als schaap uitziet. Je plakt deze met lijm op de wc-rol en kunt dan door naar de volgende stap: het hoofd. Dankzij bijvoorbeeld beige of bruin papier kun je een hoofd knippen. Probeer deze wat langwerpig te knippen met natuurlijk 2 oortjes.

Het meest handige is vervolgens het hoofd eerst te voorzien van de ogen door deze erop te tekenen of eerst met wit papier de ogen erop te plakken en met een zwarte stip pupillen te tekenen. Hierna kun je het hoofd op het lichaam plakken. De beste tip is hier om dit te doen aan de zijkant, dus op de watten die je eerder al hebt geplakt. Je hebt nu dus het hoofd met lichaam! Het enige dat nog ontbreekt zijn de poten, dus knip deze uit dezelfde kleur als waaruit het hoofd geknipt is. Je kunt deze dan tot slot aan de wc-rol plakken. Maak de poten niet te lang, zodat hij zo goed mogelijk blijft staan. Nog een leuke tip is om dankzij breien de vacht te maken, wat ook een leuk effect zal hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *