Hoe je lippenstift aanbrengt als een visagist

Hoe je de perfecte lippenstift aan kunt brengen is nog steeds ontzettend interessant. Alle stappen worden in onderstaand artikel in detail beschreven, om je te helpen de truc onder de knie te krijgen. Lippenstift trends evolueren voortdurend, maar de stappen zijn in de loop van de jaren niet veranderd. Weten hoe je de perfecte lippenstift aanbrengt, is de sleutel tot het krijgen zelfvertrouwen. Volg de stappen om een lip te krijgen die er precies zo uitziet als waar je altijd al naar verlangde.

Exfolieer je lippen

De lippen scrubben is belangrijk bij droge en gesprongen lippen. Daarom raden de meeste make-up artiesten aan om de lippen te exfoliëren voordat ze lippenstift aanbrengen. Veranderingen in het weer kunnen schilfering op je lippen veroorzaken. Hierdoor is het dus belangrijk eerst de schilfers te verwijderen. Een lip peeling zal dit precies voor je doen. 

Hydrateer

Zodra de lippen zijn geëxfolieerd, hydrateer je ze. Hierin ben je vrij om een lippenbalsem te kiezen. Het hydrateren van de lippen is een onvermijdelijk onderdeel van de lip verzorgingsroutine. Je lippenstift kan alleen zijn magie uitstralen als je lippen goed gehydrateerd zijn.

Breng Mineral Foundation aan

Gebruik foundation als de basis voor een lippenstift die lang blijft zitten. Breng een klein beetje van de foundation aan op je handpalm. Dep je vinger erin. Wrijf nu voorzichtig met je vinger over je lippen, zodat de foundation zich gelijkmatig verspreidt.

Creëer lijnen op de lippen

Om gedurfde lippen te creëren, omrand ze met lipliners. De lipliner definieert en geeft helderheid aan je lippen. Je kunt hiervoor eventueel ook een licht wenkbrauwpotlood gebruiken. De neutrale laag gepigmenteerde kleur van je wenkbrauwpotlood geeft een zachte glans aan de lippen.

Als je wel een lipliner gebruikt, vul dan de gehele lippen ermee in. Kies een bessen- of rode lipliner voor een zachte en natuurlijke lip look. Het zorgt er daarnaast ook voor dat je lippenstift urenlang goed zal blijven zitten.

Kies verstandig 

Vergeet wat de laatste trend je laat zien. Koop liever een tint die bij je eigen persoonlijkheid en huidtype past. Wees niet bang om te ontdekken. Het dragen van make-up betekent tenslotte plezier. Je ziet er alleen prachtig uit als je zelfverzekerd bent en daarvoor is het kiezen van de juiste lippenstiftkleur van vitaal belang. 

Het aanbrengen

Pak je lippenkwast. Als je lippen dun zijn, kies dan een lichte kleur. Anders zien je lippen er dunner uit. Breng de lippenstift in verschillende lagen aan. Gebruik een papieren zakdoekje om het te veel aan lippenstift te verwijderen.

Een vleugje lipgloss

Laat je lippen er voller uitzien met een laagje glans. Wel een kleine hoeveelheid. Breng het aan op het midden van je onderlip om het het uiterlijk te geven van een vollere lip.
Houdt ook onze volgende blog in de gaten voor het perfect aanbrengen van Essie nagellak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *