Hoe schrijf je een goede save the date kaart?

Jullie gaan trouwen! Jullie zijn hard bezig met het voorbereiden en plannen van jullie bruiloft. Jij en je partner hebben besloten om alvast een kaart te sturen naar jullie gasten, zodat ze die dag vrij kunnen houden. Maar hoe schrijf je nou eigenlijk een goede save the date kaart? Wij hebben 4 tips voor jou op een rijtje gezet.

Save the date kaart tip 1: Trouwdatum

Stuur de save the date kaart pas als de datum van jullie bruiloft vaststaat. Je trouwdatum moet bij de gemeente vaststaan en ook bij jullie trouwlocatie. Niets is vervelender dan als je de datum van je trouwdag moet verplaatsen, terwijl je al de save the date kaarten hebt verstuurd. Als je de save the date kaart gaat versturen is het belangrijk dat je de datum goed noteert. Zet de dag van jullie trouwdag er ook bij, zoals bijvoorbeeld; maandag 14 maart 2022

Save the date kaart tip 2: Versturen

Wat is het geschikte moment om je save the date kaart te versturen? Het is gebruikelijk om de save the date kaart een half jaar van te voren te versturen. Wil je in het buitenland gaan trouwen? Stuur dan de kaart 1-1,5 jaar van te voren. Zo kunnen je gasten eventueel een vliegticket en/of een hotel boeken.

Save the date kaart tip 3: Kies een huisstijl

Hier begint je trouwdag eigenlijk al mee. Je wilt het liefst je bruiloft in één bepaalde stijl. Jullie trouwkaarten moeten uiteraard in jullie stijl passen. Ga naar Pinterest en doe daar inspiratie op. Maak een bord en jullie persoonlijke stijl komt langzaam maar zeker meer naar voren. Met het kiezen van een stijl heeft jullie bruiloft een herkenbaar element.

Save the date kaart tip 4: inhoud

Jullie hebben de trouwdatum gekozen en een huisstijl. Ook weten jullie wanneer je de kaarten willen versturen. Nu komt het belangrijkste onderdeel; de inhoud. Het is super lastig om te weten wat je wilt schrijven. Daarom hebben wij een kleine checklist voor jullie gemaakt:

  • Jullie voor- en achternaam
  • De trouwdatum
  • Een verhaaltje dat jullie gaan trouwen
  • Jullie adres
  • Geef nog niet te veel weg van jullie bruiloft, zoals trouwlocatie, programma etc. Dit staat nog niet vast en dit kan in de tussentijd nog veranderen

Bonus tip

Ga naar de website van Stijlvolle trouwkaarten. Op de website van Stijlvolle trouwkaarten kun je veel mooie kaarten vinden. Doe hier inspiratie op voor jouw huisstijl. Neem ook een kijkje op de blog van Stijlvolle trouwkaarten hier kan je meer praktische tips vinden over het schrijven van een save the date kaart, etiquette voor trouwkaarten en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *