Hoe vaak moet je naar de kapper? Voor elk soort haar een ander ritueel nodig

Er is een regel over het knippen van je haar. Een keer in de zes weken moet je dit doen. Maar is dit een regel die voor elk soort haar goed werkt. En klopt het eigenlijk wel? Omdat iedereen een ander soort haar heeft, van kort, heel kort tot lang is het misschien vreemd dat er een standaard regel is voor het knippen van het haar. Ontdek wat nu de beste regel is voor jouw haar.

Wanneer maak je een afspraak bij de kapper:

Gezond halflang haar/ lang haar
Vrouwen met een gezonde bos haar wat half lang tot lang is hoeven niet elke zes weken het haar te laten knippen. Het advies voor deze vrouwen is om dit drie tot vier keer per jaar te laten bijwerken. Het kan zelfs nog minder als je haar er gezond en onbeschadigd uitziet en jij helemaal tevreden bent met je kapsel. Ga je naar de kapper, dan is het alleen nodig om de puntjes te laten bijknippen.

Voor beschadigd haar
Als je last hebt van beschadigd haar is een kappersbezoek een traktatie voor je haar. Het advies is dan om dit elke acht weken te doen. Door verschillende chemische stoffen in je shampoo kan het haar beschadigd zijn. Sommige vrouwen hebben nu eenmaal de pech dat het haar vatbaar is voor gespleten punten. Het geregeld laten knippen van je haar kan je helpen om het weer gezond te krijgen.

Kort kapsel
Met een kort kapsel is het nodig om vaker langs te gaan. Ga dan tussen de drie en zeven weken langs bij de kapper om het bij te werken. Als er een speciaal model in je haar is geknipt dan is het beter om na drie weken weer langs te gaan. Dit is dan nodig om je haar in model te houden, het bijhouden van een pony is hier een voorbeeld van.

Voor krullen
Vrouwen met prachtige krullen maken altijd gebruik van een kapper die hierin gespecialiseerd is. Een coupe met krullen moet anders worden geknipt dan een ander kapsel. Een kapsel met deze mooie golven moet elke twaalf weken worden bijgehouden. Wil je het kapsel laten groeien dan is bijpunten voldoende, anders is het raadzaam om er een klein stukje vanaf te laten knippen.

Jeugdig haar
Jongeren hebben nog onbewerkt haar, het wordt nog niet geverfd en ook nog geen gebruik gemaakt van stijltangen. Hierdoor is het haar nog helemaal puur natuur. Een knipbeurt is dan ook pas nodig na drie maanden.

Dit zijn natuurlijk maar richtlijnen, jij bepaald zelf of je nog tevreden bent met je kapsel. Voordat je naar de kapper gaat vraag je jezelf altijd af of je het nog op dezelfde manier kan dragen en of de punten gespleten zijn. Is dit het geval dan is een bezoek aan de kapper echt nodig. Bron: Salon Spiegelbeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *