Hoogslapers

Hoogslapers zijn sinds jaar en dag ongelofelijk populair bij kinderen. Een hoogslaper is een bed welke zich boven de grond bevindt. In de praktijk is het zo dat ze veelal wordt gecombineerd met bijvoorbeeld een bureau of opbergruimte. Hoogslapers zijn in het bijzonder populair in kinder- en studentenkamers. Ze zijn te kopen in verschillende afmetingen. Dit betekent dat ook een hoogslaper tweepersoons tot de mogelijkheden behoort. In de praktijk wordt er vaak in slaapkamers met een beperkte oppervlakte gekozen voor de plaatsing van hoogslapers. Dit gezegd zijnde kunnen ze echter in elke slaapkamer evenals studio tot hun recht komen. Ze zijn het overwegen dan ook altijd meer dan waard.

Hoe veilig zijn hoogslapers?

Het wil nog wel eens gebeuren dat ouders zich afvragen hoe veilig een hoogslaper nu precies is. Het spreekt voor zich dat de fabrikanten van hoogslapers alles in het werk stellen om de veiligheid van de gebruikers zo optimaal mogelijk te garanderen. Dit uit zich onder andere in het feit dat er vaak hoge randen rondom het bed worden geplaatst. Op deze manier wordt voorkomen dat het kind uit zijn of haar bed kan vallen. Wist je bovendien dat hoogslapers ook niet hetzelfde zijn als stapelbedden? Ondanks het feit dat ze in de praktijk vaak in één adem worden genoemd is er toch sprake van een belangrijk verschil. Bij stapelbedden is er namelijk sprake van meerdere bedden boven elkaar. Dat geldt niet voor hoogslapers. Hierbij bestaat de ‘benedenverdieping’ immers doorgaans uit een bureau of opbergruimte.

Welke hoogslapers bestaan er precies?

Wanneer je van plan bent om een hoogslaper te kopen zal je kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende uitvoeringen bestaan. Concreet betekent dit dat je bijvoorbeeld kan kiezen voor een hoogslaper met bureau. In dit geval beschik je over een constructie bestaande uit zowel een bed als een bureau. Dit zonder dat er daarvoor veel ruimte is vereist. Heeft jouw kind geen nood aan een bureau, maar wel aan extra opbergruimte? Ook dat is mogelijk. Je kan dan ook perfect kiezen voor een hoogslaper met kast. Het type kast evenals de hoeveelheid aan opbergruimte is daarbij natuurlijk altijd afhankelijk van de gekozen uitvoering.

Wat is het verschil met een halfhoogslaper?

Een vaak voorkomende vraag is wat nu precies het verschil is met een halfhoogslaper. Eigenlijk valt deze vraag zeer eenvoudig te beantwoorden. Het verschil zit hem namelijk in de hoogte van het bed. Bij een hoogslaper is deze altijd een stuk hoger in vergelijking met een halfhoogslaper. Het is aan jou om te bepalen wat voor jouw kind de veiligste en leukste optie is. Hou daarbij ook altijd rekening met de leeftijd van je kind. Wil je graag plaats maken voor een vriendje of vriendinnetje die komt logeren? In dat geval kan je ook altijd overwegen om te kijken in de richting van een stapelbed. Zo creëer je meteen nog een extra slaapplaats.

Geschikt voor ieders budget

Verschillende merken hebben er door de jaren heen voor gekozen om hoogslapers op de markt te brengen. Daarnaast spreekt het voor zich dat deze constructies ook in verschillende uitvoeringen beschikbaar zijn. Zaken zoals de omvang evenals de gebruikte materialen zijn in de praktijk vaak bepalend voor het totale prijskaartje dat je moet betalen. In ieder geval, ongeacht het budget dat voorhanden is, is er altijd wel een hoogslaper te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *