Is de lente er al?

Lente: voor velen het meest heerlijke seizoen van het jaar. De bijen komen zoemen, de vogels beginnen hun geluiden te maken, de paarden in de wei en ga zo maar door. Het lijkt even alsof de wereld weer echt tot leven komt. Niet te vergeten de bloemen die nu weer gaan bloeien en er prachtig uitzien. Alle kleuren zorgen voor het feit dat je graag zoveel mogelijk buiten bent en dat velen er ontzettend gelukkig van worden. In dit artikel lees je meer over op welke manier je een leuk bloemengordijn kunt maken met de kinderen. Het is geen moeilijke opgave, maar het zorgt wel voor een vrolijk tintje in huis zonder dat je veel geld kwijt bent. Er zijn daarbij verschillende manieren om het gordijn te maken, dus pas hem gerust aan zoals jij hem wenst.

Begin klein!

Als eerste: het gaat niet perse om een lang gordijn, maar meer om een gordijntje. Het is in elk geval maar net hoe lang je hem wilt maken, want mocht je hem wel willen gebruiken als gordijn bij een deur bijvoorbeeld, dan kan dat ook. Het is simpelweg alleen wat meer werk wanneer je hiervoor kiest. Als eerste heb je verschillende soorten papier nodig omdat je natuurlijk verschillende bloemen gaat maken. De een geel, de ander rood en ga zo maar door. Op die manier wordt de ketting een echte opfrisser in het huis! Daarna kan het knippen beginnen.

Je kiest zelf een vorm en kleur uit en kunt gaan knippen zoals jij dat wil. Het maakt dus niet uit als de vorm niet perfect is, omdat je een hele rij maakt en een minder goed geknipte dus niet perse opvalt. Om ervoor te zorgen dat de bloemen aan elkaar komen, heb je nog touw nodig. Je maakt in elke bloem een klein gaatje met bijvoorbeeld de punt van een schaar of een mesje en vervolgens gaat het draad hier doorheen. Op deze manier worden de bloemen aan elkaar gezet. Je kan ervoor kiezen wat ruimte vrij te laten tussen de bloemen, maar je kunt ze ook juist dicht bij elkaar laten staan.

Gewoonlijk maak je rond de vier tot vijf bloemen per rij en hang je deze vervolgens op, maar meer kan altijd. Je kan ervoor kiezen ze op te hangen aan een tak die je gewoon buiten kunt pakken, maar dit kan ook op een andere manier. Aan een touw bijvoorbeeld, om deze vervolgens boven bij de deur te hangen zodat het een gordijn voor de deur is. Prima wanneer het gaat om een deur naar de tuin toe! Je kan natuurlijk de bloemen ook op een geheel andere plek hangen. Boven de eettafel om de boel een beetje op te fleuren of bij de voordeur zodat je meteen vrolijk wordt wanneer je binnenkomt.

Zoek patronen

Mocht je het moeilijk vinden om de bloemen zelf te knippen, dan kan je ook via internet nog wat patronen uitprinten. Op die manier worden de vormen een stuk mooier en ziet je slinger/ketting er ook een tikkeltje beter uit. Natuurlijk gaat het om het knutselplezier, en is het ook goed mogelijk zelf de vormen te knippen. Bij hele jonge kinderen is het wellicht wel beter de vormen alvast te printen, zodat zij een richtlijn hebben hoe ze moeten knippen.

Al met al is het maken van een dergelijke bloemenketting/gordijn een aanrader wanneer het lente wordt omdat het een ideale manier is om het huis een beetje op te vrolijken en je daarbij ook voldoende eigen wensen kunt inzetten bij het maken ervan. Denk aan de vormen, kleuren, lengtes en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *