Kan ik zelf tandsteen verwijderen?

Als je naar de tandarts gaat dan zal deze regelmatig constateren dat je last hebt van tandsteen. Op zich geen punt want dat kan prima weggehaald worden. Heb je nu erg veel vorming van tandsteen en wil je daarvoor niet steeds naar de tandarts toe? Dan is zelf tandsteen verwijderen ook mogelijk. 

Tandsteen kan tot grote problemen leiden

Hiervoor kun je het beste een speciaal tandsteenhaakje kopen waarmee je alles netjes kunt verwijderen. Zo zijn je tanden sneller schoon en kom je ook overal bij waar je met een gewone tandenborstel niet raakt. Tandsteen op zich is niet zo erg maar als je het probleem niet tijdig aanpakt, loop je kans dat je tanden steeds losser komen staan en je ze zelfs kunt kwijtraken. Om dit te voorkomen is op tijd tandsteen weghalen altijd aan te raden. 

Witte waas op de tong

Veel mensen hebben last van tandsteen maar een ander veelvoorkomend mondprobleem is aanslag of een witte waas op de tong. Deze aanslag kan diverse oorzaken hebben, waaronder het nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen, medicijngebruik, maar ook doordat de mond niet goed schoongehouden wordt. De meeste mensen poetsen doorgaans wel netjes hun tanden maar de tong wordt nog wel eens gemist. 

Koop een goede tongreiniger

Om deze dan toch goed te kunnen reinigen zonder de tong te beschadigen kun je het beste een goede tongreiniger kopen. Deze breng je aan op de tong zodat je alle viezigheid en bacteriën goed aanpakt. Met een speciale tongschraper haal je de tongreiniger er weer af. Doe dit regelmatig om zo snel mogelijk weer een normale roze tong te krijgen. Daarna spoel je even met mondwater zodat alle restjes weg zijn en je een schone en frisse mond krijgt. Kies ook voor een speciale borstel met zachte haren om de tong te reinigen. Met een gewone tandenborstel loop je eerder kans de tong te beschadigen.

Geef schadelijke bacteriën geen kans

In een compleet pakket zitten doorgaans een tongschraper, tongreiniger en mondwater bij elkaar zodat je alles in één keer in huis hebt. Alle middelen zijn in combinatie met elkaar te gebruiken zodat je een schone tong en dito mond krijgt zonder dat zich bacteriën vormen. Kies altijd voor producten op basis van natuurlijke ingrediënten. Deze doen effectief hun werk en je loopt geen risico op vervelende bijwerkingen. Bij producten waaraan mogelijk schadelijke of chemische toevoegingen gedaan zijn, is die kans er wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *