Knutsel-idee

Niet ieder kind is al in staat om al goed te kunnen kleuren enzovoort. Dat is ook geen enkel probleem, want dit soort activiteiten zijn prima aan te passen aan het kind qua moeilijkheidsgraad. Bovendien zijn er zovele ideeën dat er voor ieder wel wat bij zit. In dit artikel lees je wat voor dingen je kunt doen wanneer je het zo simpel mogelijk wilt houden, dus zeer geschikt voor jonge kinderen of peuters.

Vlinders

Allereerst het maken van een vlinder die je op verschillende manieren kunt maken. Mocht je zelf creatief zijn en een beetje kunnen breien, kun je hierbij ook gebruik maken van wol als de vleugels. Het idee is te beginnen met een wc-rol, zoals bij veel knutselideeën. Je kan de rol eerst inkleuren, verven of met een bepaalde kleur papier er overheen gaan en dit erop plakken. Dit hangt af van de mogelijkheden van het kind en de producten die je al in huis hebt. Hierna volgen de vleugels, die op verschillende manieren gemaakt kunnen worden. Karton is over het algemeen het meest handig omdat deze goed blijven zitten, maar een bepaalde kleur papier kan ook. Door middel van het gebruik van wol kan je het nog een beetje speciaal maken, maar voor een kind is dit al snel te moeilijk. Ze leren immers meestal niet meer op school om te breien of haken.

Het zit ‘m in de details

Zodra je ook de vleugels hebt gemaakt, is het tijd voor de details. Het gezichtje en de voelsprieten moeten er nog op, en dat is wat preciezer werk. Een kleine schaar is in dat geval aangeraden, zodat de oogjes en de sprieten geknipt kunnen worden. Dit hoeft niet lastig te zijn, want de sprieten kun je recht maken en de ogen zijn in een rondje uit te knippen.

Om de sprieten wat meer speciaal te maken, kun je gebruik maken van een schaar om het eind van de spriet te krullen. Dit is als volwassene een aanrader om zelf te doen. Het is makkelijk om bij deze handeling je te bezeren, wat bij het kind voorkomen moet worden. Nadat je de sprieten erop hebt geplakt, is het tijd om de ogen erop te plakken en voilà, je eigen vlinder!

Slingers

Nog een ander simpel knutselidee is het maken van een slinger. Geschikt voor een verjaardag of ander feestje, maar ook gewoon leuk voor in de kinderkamer. Bovendien is het een simpel werkje en maak je de slinger zo lang als je zelf wil! Je hebt hiervoor de kleuren papier nodig die je wilt verwerken in de slinger en daarbij natuurlijk een schaar. Verder is plakband of een goede lijm aangeraden. Hierna ga je strookjes knippen, en dit kan op allerlei manieren. Denk aan het papier vouwen zodat het kind daar kan knippen, maar je kan het kind ook zijn gang laten gaan. Dit maakt voor het eindresultaat niets uit.

Wanneer je de stroken hebt geknipt, is het tijd om de slinger in elkaar te maken. Van elke strook maak je een rondje en je plakt het eind aan elkaar. Vervolgens heb je je eerste rondje. Het volgende rondje dat je maakt, doe je hier doorheen. Je krijgt op deze manier ringen die door elkaar heen gaan en op die manier vast zitten. Je kunt de kleuren om de beurt doen, allerlei verschillende kleuren gebruiken of juist maar een kleur gebruiken: het is maar net hoe jij het wenst.

de mogelijkheden zijn eindeloos

Het maken van de slinger is een makkelijk knutselidee en is iets waar je zo lang mee bezig kunt zijn als je maar wilt. Je kunt gaan voor een hele lange slinger, waar je dan ook wel even mee bezig bent, of juist een korte. Het is overigens mogelijk zowel karton als papier te gebruiken. Papier buigt wat makkelijker mee, maar karton is wat steviger en blijft dan ook langer goed. Het is natuurlijk ook een kwestie van wat er al in huis is.

Op deze manier merk je dat het maken van leuke dingen dus niet eens duur hoeft te zijn. Dit kan prima met materialen worden gedaan die vaak al in huis zijn, zoals een wc-rol. Op deze manier is knutselen voor ieder kind van iedere leeftijd een goede optie, want er kan gelukkig maar weinig mis gaan. Deze slinger is ook leuk voor de nog wat oudere kids om zelf te maken, want wie wil er nou geen zelfgemaakte slinger in huis? Probeer het dus vooral eens uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *