Knutselen met HEMA

Kinderen knutselen graag. Door middel van eenvoudige methoden en een beetje hulp kunnen zelfs de allerkleinste kindjes al knutselwerkjes maken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een papieren bakje, dat was zo in in groep 2. Knutselen is erg goed voor de ontwikkeling, zo leren de kinderen om te gaan met materialen en ontwikkelen ze een betere motoriek. Het is dan ook niet zo raar dat er op de basisschool al veel tijd wordt besteed aan knutselen. Waar vind je nou leuke knutselspulletjes voor een goede prijs?

Knutselen voor de ontwikkeling

Knutselen is dus erg goed voor de ontwikkeling. Het knutselen stimuleert het creatief nadenken van de kinderen. Door de verschillende materialen en mogelijkheden om een knutselwerkje aan te pakken leren de kinderen niet op één manier denken. Het daagt uit tot waarnemen en denken. Hoe zit iets nou in elkaar, welke materialen ga ik gebruiken, waar begin ik en hoe ga ik verder? Ook vergroot knutselen de ruimtelijke oriëntatie, naast dat knutselen het creatief denken stimuleert, wordt ook de ruimtelijke oriëntatie van je kind verbetert. Kinderen maken bij het bedenken van een knutselwerkje al in hun hoofd een plan hoe het knutselwerkje in elkaar moet zitten. In hun hoofd zullen ze dan bedenken wat ze aan elkaar, in elkaar, tegen elkaar moeten steken, en hoe groot dat stuk moet zijn of hoe lang. Zoals al eerder besproken in dit artikel ontwikkelen kinderen door middel van knutselen een betere motoriek. Nog een reden waarom knutselen goed is voor de ontwikkeling van je kind is, omdat de kinderen worden uitgedaagd om nieuwe dingen te doen en te leren. Ook is het voor kinderen goed om samen te knutselen met andere kindjes. De kinderen leren dan delen, samen te werken en elkaar te helpen.

Knutselspulletjes bij de HEMA met mooie kortingen

Natuurlijk is knutselen niet gratis. Ondanks dat je op de creatiefste manieren aan gratis materiaal kan komen, zoals oud papier of wc rollen. Bij de HEMA hebben ze hele leuke knutselspullen. Wanneer je de hema inloopt is de knutsel afdeling vol van kleur, glitters en materialen. Zo kun je bijvoorbeeld plakband kopen met verschillende prints, zodat je dingen aan elkaar kunt plakken met een hippe print in plaats van een doorzichtige plak. Wat ook in overvloed aanwezig is in de HEMA zijn verschillende kleuren en soorten pennen, stiften en potloden; van glitter gelpennen tot markeerstiften. Er is dus veel knutsel waardig materiaal te vinden in de HEMA. Wat nog leuker is, is dat je door middel van een kortingscode op de HEMA site mooie kortingen kunt krijgen! Houd dus goed de kortingscodes in de gaten, want wie wil nou geen knutselspulletjes halen voor een mooi prijsje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *