Lenzen voor mijn kind: is mijn kind te jong voor contactlenzen?

Lenzen voor mijn kind: is mijn kind te jong voor contactlenzen?

Het meest simpele antwoord is dat er geen minimumleeftijd bestaat voor het dragen van lenzen. Je kind mag dus lenzen dragen ook al is hij of zij nog heel jong. Het komt onder kinderen vanaf zestien jaar dan ook al veel voor dat kinderen contactlenzen dragen. Maar er zijn zeker ook kinderen die al op jongere leeftijd over zijn gegaan tot het dragen van contactlenzen.

Alles valt of staat bij de bereidheid, verantwoordelijkheid en motivatie van uw kind om contactlenzen te dragen. Een basisvereiste is natuurlijk dat uw kind in staat is om de lenzen in en uit te doen. Of uw kind dat kan, daar bent u snel genoeg achter: een kwestie van proberen. Met alleen het in en uit doen van de lenzen ben je er echter nog niet.

De crux zit hem in het onderhoud. Een bril zet je op en af en op af en toe een keer poetsen na vraagt hij weinig onderhoud. Dat is bij contactlenzen natuurlijk anders. Het schoonmaken van de contactlenzen moet goed en hygiënisch gebeuren: je wilt niet dat aanslag of schimmels ophopen op de lenzen van je kind.

Uw kind moet dit, eventueel met uw hulp, goed kunnen verzorgen. De precieze leeftijd waarop een kind lenzen kan gaan dragen bestaat niet. Het verschilt namelijk per kind. Het ene kind kan op de leeftijd van 8 al perfect de lenzen reinigen en het andere kind kan het pas op zijn of haar twaalfde.

Degene die de inschatting het beste kan maken, dat bent u zelf. U kent uw kind het beste en kunt het beste inschatten of uw kind het op kan brengen om zijn of haar lenzen structureel goed te verzorgen. Een goed gesprek vooraf met uw kind helpt daarbij natuurlijk altijd.

lenzen bestellen voor kinderen is tegenwoordig heel makkelijk. lenzen online bestellen kan via verschillende webshops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *