Levi’s

Levi’s is een bekend spijkerbroeken merk dat eigenlijk bekend staat als Levi Strauss & Co., tegenwoordig is het een groot modebedrijf dat gerund wordt vanuit Amerika. In deze blog bespreken we de geschiedenis van Levi Strauss, de oprichter, het bedrijf zelf en hoe het zo groot is geworden als het nu is.

De oprichter

Levi Strauss is de oprichter van Levi Strauss & Co. Samen met zijn twee zussen en zijn moeder emigreerde hij naar de Verenigde Staten waar hij in New York samen met twee anderen een fabriek begon. Hij kreeg in 1853 Amerikaans burgerschap en besloot zichzelf te vestigen in San Francisco, omdat hij zijn broer in het westen moest helpen met zijn zaak. Hierna begon hij zelf ook een handel in stof, kleding en andere textielproducten. Dit werd goed opgepakt door de goudzoekers en pioniers die zich in het Westen bevonden en de producten die hij maakte waardeert vanwege de duurzaamheid en kwaliteit.

Jacob Davis is de persoon waar hij later in zee mee ging en samen creëerden zij de iconische spijkerbroeken waar Levi’s nu bekend om staat. Jacob Davis heeft een belangrijke rol in het bedrijf gespeeld, omdat hij ervoor zorgde dat er denim kwam en er klinknagels gebruikt werden. Na het ontwerpen van de broek hebben Strauss en Davis samen een patent op aangevraagd en werden hun denim leveranciers geregistreerd.

Het bedrijf

In de jaren 70 heeft het bedrijf tijdelijk beursgenoteerd gestaan, dit is de enige uitzondering, want het bedrijf is verder altijd in bezit (geweest) van de nakomelingen van Strauss en Strauss’ vier neven.

Levi’s hoofdkantoor bevindt zich in San Francisco die weer uit drie delen bestaat met geografische redenen namelijk:

  • LSA (Levi Strauss America)
  • LSEMA (Levi Strauss Europe, Middle East and Africa)
  • APD (Asia Pacific Division

Verder beheert het bedrijf minder dan 20.000 werknemers Het bedrijf telt ongeveer 17.000 werknemers. (Bron: suitableshop.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *