Mooi grijs is niet lelijk

Grijs haar, wat doe je ermee? Sla je fanatiek aan het verven, of omarm je je nieuwe haarkleur? Of kies je zelf voor grijs haar, en breng je zelfs een bezoekje aan de kapper om deze kleur te realiseren?

Oud?

Grijs haar, lange tijd vond vrijwel iedere vrouw het verschrikkelijk. Grijs haar, dat was iets voor een oma. En zelfs veel oma’s vonden zichzelf veel te jong om grijs door het leven te gaan. Nu was grijs haar jarenlang ook synoniem voor ‘oud’, ‘watergolf’ en ‘ouderwets’. Veel dames met hippe grijze coupes zag je nauwelijks. Koos je voor grijs, dan koos je ook direct voor een kort kapsel met kunstmatige krullen, zo leek het. Inderdaad, de standaard ‘oma-coupe.

Gelukkig veranderen de tijden, en zijn de senioren van nu een stuk hipper en jonger in hun gedrag dan van een aantal tientallen jaren geleden. Steeds meer mensen, vooral vrouwen, besloten dat het wel mooi geweest was met dat regelmatig verven van hun haar. Hun haar was en bleef grijs, maar dan wel in een goede, moderne coupe. En wat bleek? In plaats van ouder te ogen zorgde hun moderne grijze kapsel ervoor dat ze er zelfs jonger uitzagen!

Het ene grijs is het andere niet

Nu is natuurlijk het ene grijs het andere niet. De ene persoon wordt nu eenmaal mooier grijs dan de ander. Ben of word jij grijs, en vind je jouw nieuwe kleur echt niet mooi? Dan kun je daar iets aan doen, zonder het te verven en een compleet andere kleur te kiezen.

Grijs haar hoef je namelijk niet te verbergen, je kunt het door wat handige behandelingen ook extra karakter geven of wat meer laten stralen. Toont jouw grijze haar wat gelig? Misschien omdat je oorspronkelijke haarkleur wat warm van tint was? Of misschien wel omdat je veel buiten bent, en de zon en luchtverontreiniging zijn sporen achterlaten? Dit kun je makkelijk oplossen met een diep paarse shampoo, een zogenaamde zilvershampoo. Kies bijvoorbeeld voor Fudge zilvershampoo, laat hem bij het wassen even goed inwerken, en je zal zien dat je haar langzaamaan steeds koeler van toon wordt. Ook de Fanola No Yellow Shampoo is een goede optie in dit geval.

Dit soort shampoos werken ook heel goed als jij bij de ultra-hippen hoort die hun haar grijs hebben laten verven. Dit zie je steeds meer! Werd grijs haar eerst nog vooral ouderwets gevonden, nu ben je met een (al dan niet geverfde) grijze coupe hartstikke hip en een echte trendsetter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *