Spannende momenten in je zwangerschap

Een zwangerschap duurt over het algemeen negen maanden waarin ongelooflijk veel verschillende gebeurtenissen plaatsvinden. Vanaf het moment dat je hoort dat je zwanger bent tot het moment dat de geboorte nadert kunnen er veel emoties bij je loskomen. Hopelijk veel geluk, maar ook angst en spanning horen bij deze nieuwe tijd. Want, je weet nooit wat je precies kunt verwachten en hoe jouw lichaam reageert op een zwangerschap. Hieronder worden een aantal momenten besproken in een zwangerschap die over het algemeen als zeer spannend ervaren worden, en tips om hier mee om te gaan. 

De eerste echo

Veel zwangere vrouwen zullen het beamen: de eerste echo van je zwangerschap is echt zenuwslopend. Aangezien je met eigen ogen nog nooit je baby hebt gezien, is dit echt een bijzondere gebeurtenis. Veel voordelen dus, maar je kan ook zenuwachtig zijn omdat je niet weet hoe de echo uit gaat pakken en wat je precies te zien krijgt. Zorg daarom dat er een persoon die je vertrouwt (hoeft niet je partner te zijn) met je meegaat om je te steunen. Zoek daarnaast een verloskundige praktijk waar je je welkom voelt en graag naar toe gaat. 

Vertelmoment aan familie en vrienden

Nadat je zelf weet dat je zwanger bent, is het natuurlijk tijd om het je naasten te vertellen. Mogelijk weet je partner het nieuws nog niet, en heb je ouders of andere kinderen met wie je dit leuke nieuws kunt delen. Er zijn ongelooflijk veel creatieve manieren om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld ergens je zwangerschapstest verstoppen, zodat de persoon waarvan jij dit wilt hem vindt. Een andere manier is een leuke kaart versturen met bijvoorbeeld een baby of een ooievaar erop.

Veranderend lichaam

Een veranderend lichaam kan jou zeker zenuwachtig maken voor de zwangerschap. Je bent namelijk gewend aan je lichaam zoals deze nu is, en weet niet wat je kunt verwachten na een zwangerschap. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat bepaalde delen van je lichaam gaan groeien (naast je buik) of dat de huid er anders uit gaat zien (door bijvoorbeeld striae). Maak je hier niet te druk om en praat met andere moeders hoe zij dit hebben ervaren. Iedereen heeft zo zijn eigen kwaaltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *