De beste BSO voor jouw kind

Gaat je kind binnenkort naar een buitenschoolse opvang (BSO)? De keuze voor een goede naschoolse opvang kan erg lastig zijn. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt natuurlijk dat je kind een leuke tijd heeft en dat er goed voor hem of haar gezorgd wordt. Met de volgende tips, wordt het wellicht wat makkelijker om een goede keuze te maken.

Bezoek de BSO van tevoren met je kind

Voordat je een keuze maakt voor een opvang ga je eerst natuurlijk een kijkje nemen met je kind. Hoe reageert je kind op de medewerkers en de andere kinderen. En hoe reageert je kind op de omgeving? Vaak zie je gelijk of er een klik is.

Ga na wat je eerste indruk is

Vaak heb je gelijk een bepaald gevoel bij een opvang. Ziet alles er hygiënisch uit? Is het opgeruimd en schoongemaakt? Is er genoeg ruimte om te spelen? Is er ook een plek om buiten te spelen? Ga na wat je algehele indruk is van de BSO.

Let op de faciliteiten

Kijk naar de faciliteiten van de opvang. Is er genoeg speelplek en speelgoed? Hoe groot is de ruimte om buiten te spelen en zijn er speeltoestellen? Bij bso amsterdam west is er bijvoorbeeld een grote zandbak aanwezig. Ga na of de faciliteiten aansluiten bij de behoeften van je kind.

De locatie

De locatie van de naschoolse opvang is erg belangrijk. Het is natuurlijk handig als de opvang dichtbij de school van je kind ligt. Zo kan je kind makkelijk worden opgehaald van de school naar de BSO. Bij kinderopvang amsterdam west worden de kinderen met een busje opgehaald van school

Wat voor activiteiten worden er georganiseerd?

Het is van belang om van tevoren na te gaan wat er met de kinderen gedaan wordt op een dag. Is er een vast dagprogramma? Worden er activiteiten met de kinderen georganiseerd? Wordt er aandacht besteed aan de ontwikkeling van je kind? Dit is belangrijk om te weten voor je een keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *