Vloerverwarming installeren in een nieuwbouwhuis

Hoewel vloerverwarming geïnstalleerd kan worden in huizen van alle soorten en maten, kan het in het geval van nieuwbouw nog veel interessanter zijn. Helemaal als het huis zich nog in de ontwerpfasen van ontwikkeling bevindt. In dit geval is vloerverwarming vaak eenvoudig te installeren en zal het je energierekening aanzienlijk verminderen. Veel vloerverwarmingssystemen zijn zo ontworpen dat elke vorm van vloerconstructie gebruikt kan worden om het huis te verwarmen. Dit zorgt er voor dat je geen radiatoren meer nodig hebt en optimaal gebruik kan maken van de ruimte.

Is vloerverwarming moeilijk te gebruiken?

Veel vloerverwarmingssystemen zijn ontworpen om eenvoudig in gebruikt te nemen en te installeren. Wanneer je gebruik maakt van een slimme thermostaat, kan je ook nog eens op afstand de verwarming bedienen. Wat ook tot de mogelijkheden behoort is dat het systeem opgesplitst kan worden in afzonderlijke zones, die onafhankelijk aan en uit kunnen worden gezet. Dit betekent dat je de vloerverwarming kunt gebruiken waar en wanneer jij dat wil. Zo vindt er minder verspilling van energie plaats.

Vloerverwarming werkt door het creëren van stralingswarmte die het huis vanaf de verdiepingen opwarmt. Radiatoren daarentegen gebruiken convectieverwarming die de kamer op een ongelijkmatige manier opwarmt. Veel van de warmte verplaatst zich naar boven, waar het zich ook opstapelt. Stralingswarmte verwarmt het huis gelijkmatig vanaf de grond, dit maakt het efficiënter dan convectiewarmte. Ondanks dat vloerverwarming grote invloed heeft op je energierekening en de warmte van het huis, is het verborgen onder de vloer. Onhandige radiatoren zijn dus verleden tijd!

Voeg waarde toe aan de woning

Mensen die op zoek zijn naar een woning, kijken graag naar of een potentieel huis over de nieuwste technologie beschikt. Nieuwe isolatie, dubbele beglazing en energie zuinige verlichting zijn dan belangrijke factoren. Ook vloerverwarming wordt gezien als een gunstige bijkomstigheid van een nieuwe woning. Door een nieuw huis te bouwen met vloerverwarming zal de waarde van deze woning toenemen. In de wereld waar energieprijzen voortdurend stijgen, is het dus zeer interessant om vloerverwarming te installeren.

Heb je er ooit over nagedacht hoe vloerverwarming de manier waarop je huis er van binnen uitziet kan beïnvloeden? Je denkt misschien dat radiatoren onopgemerkt blijven, maar als je een huis binnen stapt zonder vloerverwarming, dan is de kans groot dat je weldegelijk verbaast bent. Het is opvallend wat een kamer zonder radiatoren voor positief effect heeft op de woonbeleving van je nieuwe huis. De opties voor interieurontwerp worden op deze manier eindeloos.

In combinatie met een slimme thermostaat verbeter je het wooncomfort van het huis. Hiermee haal je het maximale uit je verwarmingssysteem en verspil je geen energie. Ook hoef je nooit meer in een koud huis binnen te komen maar zet je op tijd de verwarming aan en klaar ben je. Wie wil dat nou niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *