Wat doe je met extra ruimte in huis?

Je hebt net dat prachtige huis gekocht, voor alle kamers is een bestemming op één na. Of misschien woon je al jaren in een huis waarvan één kamer fungeert als rommel opslag enkel omdat er anders niets in staat. Niets staat zo ongezellig als een lege kamer. Maar soms weet je gewoon niet wat je er neer moet zetten? Als je al een studeerkamer en fitnessruimte hebt, is de inspiratie misschien ver te zoeken voor andere invullingen van deze lege ruimte. Maar er zijn heel veel leuke oplossingen. In deze blog vertel ik je over een paar.

Kennis is macht

Misschien heb je al nagedacht over een studeerkamer of is deze zelfs al een werkelijkheid in jouw huis. Of misschien vind je dat te gewoontjes. Een ander goed alternatief is een kleine bibliotheek. Hoe luxueus is dat? Het hoeft zeker niet groot of prestigieus. Met een paar boekenkasten, een fijne zithoek en een hoop boeken kom je al een heel eind. Kleed het leuk aan met een mooie leeslamp en een fijn zacht kleed voor een huiselijk gevoel.

Een ander goed idee is het wijden van de kamer aan een bepaalde hobby zoals schilderen of boetseren. Zo maak je eigenlijk je eigen atelier en heb je alle tijd en privacy om te rommelen en beter te worden. Je hebt de ruimte om je benodigdheden op te slaan zoals verf en kwasten. Je zou ze zelfs na afloop in de kamer kunnen exposeren.

Persoonlijke kamer

Een ander tof idee is het omtoveren van de lege ruimte tot ware mannenkamer. Of een zogenaamde ‘mancave’. Hier kan je in alle rust (of onrust) voetbal kijken met vrienden. Kleed de boel aan met een goede bank voor de beste wedstrijden, een voetbaltafel voor in de rust en een minikoelkast om het bier koud te houden. Je stoort de rest van het huishouden niet en zij jou ook niet, win-win lijkt me. Natuurlijk geldt dit ook voor vrouwen. Misschien wil je precies zo’n kamer of ga je voor een heerlijke plek waar je je even terug kan trekken in alle rust als een soort mini spa thuis.

Dit zijn een paar ideeën en ik hoop dat ze je verder helpen zoals ze dat bij mij hebben gedaan. De ene optie is sneller te realiseren dan de ander maar als je de handen uit de mouwen steekt, krijg je een hele hoop voor elkaar. Veel succes en bouwplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *