Wat moet dat met al die sokken?

Je bent vast bekend met het probleem, sokken die op een mysterieuze wijze verdwijnen waardoor je een la met alleen maar enkele sokken hebt. Ze kunnen op meerdere manieren verdwijnen, in de wasmachine of simpelweg door een ongeorganiseerde omgeving. Er gaan geruchten over het feit dat de wasmachine je sokken ‘op eet’ doordat er een kier tussen de trommel en de rubberen band zit. Sokken worden hier langzaam ingedrukt en kunnen ze meegespoeld worden door het water of lossen ze op. Na dit te weten vertellen we je hoe je je sokken het beste kunt opbergen.

Iedereen legt zijn sokken op elkaar en vouwt ze naar binnen tot een rolletje. Maar het kan op een nettere manier! De eerste manier is het verticaal vouwen van de sokken:

  • Leg de sokken bovenop elkaar
  • Vouw ze over de lengterichting dubbel
  • Vouw je sokken nog een keer dubbel
  • Zet ze rechtop in de lade

Je kunt in één opslag zien welke sokken er in je lade zitten.
 

De tweede manier is: pakketjes vouwen. Deze manier is misschien iets omslachtiger, maar het werkt echt goed. Je maakt namelijk vierkante pakketjes die je makkelijk kunt stapelen.

  • Leg je sokken kruislings op elkaar
  • Vouw de tenen van de onderste sok over de bovenste sok en steek het puntje onder de bovenste sok (dus eigenlijk tussen de twee sokken in)
  • De bovenkant van diezelfde sok vouw je er overheen (zonder de rand in te steken)
  • Vouw de tenen van de andere sok naar binnen en vervolgens de bovenkant van die sok ook
  • Draai je sokkenpakketje om en steek de twee bovenkanten nog tussen het pakketje

Deze manier biedt het makkelijk en overzichtelijk stapelen van je sokken.

Na deze opvouw manieren hebben wij drie opruim tips om ervoor te zorgen dat je sokken la geen rommel wordt.

Tip 1: Verticaal

De eerste tip die we je willen meegeven, is om verticaal te werk te gaan. Manier één om je sokken op te vouwen is daar ideaal voor. Als je dan bovenop je lade kijkt, zie je gelijk welke sokken je nog hebt.

Tip 2: Sorteer op kleur

Naast alleen maar zwarte en witte hebben we ook sokken in alle kleuren van de regenboog. Wil je makkelijk en snel de juiste kleur sokken pakken die het beste bij je outfit passen, kun je deze het beste op kleur sorteren in je lade.

Tip 3: Opbergmandjes zijn je held

Heb je ondergoed en sokken in één lade? Dan zijn opbergmandjes je held. Er zijn verschillende soorten en maten die voor het perfecte overzicht zullen zorgen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *