Wat te doen met vakantiefoto’s? 5 ideeën!

vakantiefoto

De kans is groot dat je mobiel of fotocamera vol staat met foto’s wanneer je terugkomt van vakantie of zelfs al bij een weekendje weg. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden om iets te doen met je vakantiefoto’s. Inspiratie nodig? Lees dan onderstaande vijf leuke ideeën om je vakantiefoto’s te gebruiken!

1. Maak een fotoboek

Het maken van een fotoalbum van al je vakantiefoto’s is misschien een beetje cliché, maar het blijft een feit dat je een fotoboek er toch sneller bij pakt dan foto’s die op ergens op een harde schijf staan. Het maken van een fotoboek kan gemakkelijk en eenvoudig online via diverse aanbieders. Onze favoriet is Fotoboeken.nl. Bij hun heb je de keuze uit verschillende templates, waar je eenvoudig vakantiefoto’s aan toe kunt voegen. Zo hoeft een fotoboek maken geen uren in beslag te nemen. Wil je toch lekker creatief bezig zijn? Dan is het gewoon mogelijk om zelf het design van je fotoboek te bepalen. Natuurlijk kan je ook nog kiezen voor een “traditioneel” fotoboek, waarin je vakantiefoto’s en tickets kunt plakken.

2. Reisdagboek maken

Een fotoboek bestaat vooral uit de mooiste foto’s van je vakantiebestemming. Heb je een avontuurlijke reis gemaakt? Dan is een reisdagboek wellicht nóg leuker dan een fotoboek. Zo kan je de leukste belevenissen en avonturen in het dagboek schrijven en daar bijpassende foto’s bij plaatsen. Een reisdagboek is perfect om alle reisverhalen te delen met familie en vrienden.

3. Foto op hout

Wil je een klein beetje vakantiesfeer in huis halen? Dan kan je een vakantiefoto laten drukken op hout. Dit heeft een geweldige uitstraling en geeft een stoere uitstraling als die aan de muur hangt. Een foto op hout is perfect voor in de woonkamer of voor op je slaapkamer.

4. Polaroidfoto’s

De polaroidfoto is helemaal terug van weggeweest. Je vakantiefoto’s een “vintage” uitstraling geven kan eenvoudig door ze als polaroidfoto’s te laten afdrukken. Zo worden je vakantiefoto’s direct een leuk accessoire om in je interieur terug te laten komen. Zeker bij een vintage, landelijk of industrieel interieur passen polaroidfoto’s ontzettend goed. Hang ze bijvoorbeeld aan metalen rek of hang ze aan een touw op de muur.

5. Magnetische foto’s

Heb je een magnetische muur in huis? Of wil je jouw vakantiefoto’s ergens aan ophangen? Dan is het mogelijk om je foto’s magnetisch af te laten drukken. Je foto wordt gedrukt op magneten, waardoor je bijvoorbeeld je koelkast kunt volhangen met je mooiste vakantiefoto’s. Het leuke aan magnetische foto’s is dat je ze overal in huis terug kunt laten komen.

Extra: koop een wereldkaart en prik je vakantiefoto’s erop

De laatste jaren zijn wereldkaarten een populair item om als reisliefhebber in je interieur terug te laten komen. Zo zijn er scratchmaps, wereldkaarten of wereldbolen. Vraag jij je af wat te doen met vakantiefoto’s? Dan is het wellicht een leuk idee om een grote wereldkaart te kopen. Hang deze vervolgens aan de muur en prik je vakantiefoto’s op de juiste bestemming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *