Tips voor een weekendje weg met de kids

Een weekendje weg met het hele gezin is heel leuk, maar als je met kinderen op vakantie gaat zijn er wel veel dingen waar je op moet letten. Wij geven je een aantal goede tips waar je op moet letten als je een weekendje weggaat met je kinderen.

Regel alles ruim van tevoren

Als je een weekendje weg gaat is het van belang dat je alles ruim van tevoren plant. Zeker met kinderen wil je dat alles goed geregeld is. Met het boeken van Hotelarrangementen of Groepsarrangementen moet je er op tijd bij zijn, anders loop je het risico dat sommige hotels al vol zijn. Op tijd beginnen met plannen neemt een hoop stress weg en je weet zeker dat alles goed geregeld is.

Plan rond de slaaptijd van je kind heen

Lang reizen met kleine kinderen kan een uitdaging zijn. Ideaal is, als de reistijd samenvalt met de slaaptijd van je kinderen. Op deze manier kan je kind lekker slapen in de auto, en merken ze niet veel van de reis. Als je dan op je bestemming aankomt is je kind lekker uitgerust en kan de vakantie te beginnen. We raden aan om niet gelijk ‘s ochtends om 8 uur weg te rijden. Tegen de tijd dat je dan aankomt, moeten je kinderen alweer hun middag dutje doen. Het is handiger om rond half 10 in de ochtend weg te gaan. Op deze manier kunnen de peuters lekker slapen in de auto en is er meer tijd om te genieten van het weekendje weg. De ideale reistijd voor kinderen is tussen de 2,5 en 3,5 uur rijden.

Kindvriendelijke locatie

Als je een weekendje weggaat met het hele gezin wil je natuurlijk graag dat je kinderen het naar hun zin hebben op de accommodatie. Kies daarom voor een kindvriendelijk verblijf. Een vakantiepark is altijd leuk voor kinderen. Hier kunnen ze lekker buitenspelen en er is genoeg te doen voor de kleintjes. Vaak zijn er zwembaden en speeltuinen. Zo weet je zeker dat je kinderen zich vermaken. Ook is het leuk als er een bos of een meer in de buurt is waar je kinderen lekker kunnen spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *